Meteen naar de inhoud

Carrièreswitch: Hartger Eikelhof (1986)

„Ik heb 22 jaar geleden een carrièreswitch gemaakt en ben commercieel en MT-trainer geworden. Later zijn ook toegevoegd teambuilding, NLP-coach en gecertificeerd testen van mensen voor functies of in loopbaanbegeleidingstrajecten.

Ongeveer twintig jaar geleden een gerenommeerd trainingsbureau overgenomen van Wim Muys die tien boeken heeft geschreven over verkoop en management. Inmiddels is ook mijn eerste boek verschenen (ik was op de RHTuS al niet van het verslagen schrijven, die zijn allemaal door mijn vrouw en schoonmoeder geschreven): ‘Verkopen is topsport’, samen met degene die veel beter in schrijven is: Hans van de Meer.

Mijn bureau bestaat inmiddels uit zes zelfstandige partners die allemaal hun sporen verdiend hebben in het bedrijfsleven. Specialist fusie, export, testen, online-marketing, etc. Ik doe zelf nog wel veel voor bedrijven in de tuinbouw, akkerbouw en veeteelt. Cultilene, Sosef, Biobest, Syngenta zijn zoal klanten die hun doelgroep in de tuinbouw hebben. Ik heb inmiddels ook grote tuinders/ondernemers mogen begeleiden in belangrijke veranderingen, vaak op strategisch of personeel vlak.

Kortom als ik in een kas kom dan krijg ik daar nog steeds een topgevoel bij. Inmiddels een aantal consultantsgroepen begeleid hoe ze hun advisering kunnen verbeteren richting de tuinder, akkerbouwer, etc. Dus op die manier zorg ik dat de kennis beter omgezet wordt in daden. Zo lever ik mijn bijdrage aan een sector die voorop blijft lopen in de wereld!!

Als mijn vrouw iets vraagt over planten in de tuin en ik weet het antwoord niet dan is de gevleugelde uitspraak: “oh, dat krijgt ie in het vijfde jaar!”

Meer carrièreswitches zijn welkom, volgende keer in ieder geval Peter Tijssen (e.a.)