Nieuwe rubriek: eindstreep niet gehaald, wél mooie tuinbouwloopbaan: Nico Grootendorst

Nico Grootendorst

Nico Grootendorst is nu mede-directielid/eigenaar van Evanthia, dat in 2013 ontstond vanuit Combinations en voorganger Combifleur/Combiplant, waarin Nico ook management- en directietaken in zijn portefeuille had. En zijn eerste baantje, dat was vanaf januari 1978 bij de toenmalige Leen de Mos. Anderhalf jaar na zijn start bij de RHTuS in Utrecht hield hij het studeren voor gezien en koos voor de praktijk. Hoewel kort, heeft hij er best nog wel goede herinneringen aan. „Bijvoorbeeld de klassenfeesten. Maar ook die keer dat scheikundeleraar Everaars, die altijd te laat kwam, met zijn Citroën een van de zuilen bij de ingang van het schoolgebouw schampte, met behoorlijke schade.”
De huidige populariteit van groene planten, een van de takken van Evanthia, noemt hij opvallend. „Ik zit al veertig jaar in het vak, maar dit is ongekend.” Naast tropische planten en pot- en perkplanten is Evanthia actief in snijbloemen, veredeling en zaadoptimalisatie.
Een echt netwerk heeft Nico niet aan de RHTuS-Utrecht overgehouden, dat ontstond meer gaandeweg zijn activiteiten in de sierteeltsector. „En ik doe nu goede zaken met RHTuS’ers. Soms zijn hun ontwikkelingen opvallend. Van superlinks in de studententijd tot behoorlijk rechts nu”, noemt hij als voorbeeld.
Bezoekers aan de reünie wenst hij op weg ernaar als eerste vooral een goede gezondheid. „We gaan er een mooie dag van maken.”