Nieuwe serie: Carrièreswitches: Nico van Tricht

Carriereswitch

Onze oproep in de vorige nieuwsbrief om opvallende carrièreswitches te melden heeft aardig wat reacties opgeleverd. We maken er daarom een serie van, in de eerste aflevering Nico van Tricht:


‘Mijn studietijd bij RHTuS Utrecht was van ‘67 t/m ‘71. In ‘67 gestart op mijn 15de levensjaar, de jongste student. Tijdens mijn studie bleek dat ik veel meer interesse had in de Economische Vakken. Daarom i.p.v. de toen verplichte technische stage, met veel discussie een economische stage gedaan (kredietadvisering tuinbouw). Mijn bedoeling was economie te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Helaas stak de dienstplicht daar een stokje voor. Na 7 weken dienstplicht mocht ik vertrekken, maar voor de plaats aan Erasmus was ik te laat. Daarna nog een paar jaar werkzaam geweest bij het stageadres bloementeelt (de eigenaar belde me toen ik vrij was van de dienstplicht). Maar toch trok de economische kant mij meer. Daarna ben ik gaan werken bij de Algemene Inspectiedienst, vooral controle op de EU-subsidies en heffingen richting Agrarisch Nederland. Omdat ik vond dat er te weinig kennis binnen de AID was, ben ik me gaan bekwamen in financiële kennis en automatiseringskennis. Met de opleidingen ben ik Forensisch Accountant geworden bij de Rechercheafdeling. In deze afdeling was ik verantwoordelijk voor de werkzaamheden van de Financiële en de Digitale afdeling. En nu alweer een tijdje met pensioen. Dit was het in vogelvlucht, een loopbaan met wat switchen.’
Met groet,
Nico van Tricht (1971)

Meer carrièreswitches zijn welkom. In de volgende nieuwsbrief Lieke Bannenberg.