Meteen naar de inhoud

Sponsor in spotlight: Plantipp met Reinier van Rijssen

Reinier van Rijssen Plantipp

Plantipp is een van de intussen vele bedrijven, die de reünie van de RHTuS op 18 juni in Bleiswijk sponsort. Oprichter Reinier van Rijssen hoefde er niet lang over na te denken, toen hij door Mariska van der Zande namens de commissie werd benaderd. „Het is een goed idee, zo’n reünie, die door corona helaas twee keer moest worden uitgesteld. Door die pandemie is reizen een stuk moeilijker”, koppelt hij meteen door naar zijn activiteiten voor Plantipp, dat namens meer dan honderd veredelaars in 35 landen het royaltymanagement ondersteunt.

Plantipp werd in 1994 opgericht. „Eigenlijk uit nood geboren, want het bedrijf waarvoor ik indertijd werkte moest worden geliquideerd. Gelukkig zag ik veel kansen en met steun van familie en vrienden zijn we toen gestart. Concept Plants werd in 2011 als zusterbedrijf in de Verenigde Staten opgericht. Inmiddels werken er twaalf mensen binnen de groep en heb ik het onlangs overgedragen aan onze zoon Peter en dochter Kim”, vertelt hij over de start en de ontwikkeling van Plantipp. „Maar ik blijf voor de zaak actief hoor”, voegt hij geruststellend toe, „het is veel te leuk om te doen.”

Vooral van de breedte van de opleiding aan de RHTuS heeft hij, afgestudeerd in 1979, geprofiteerd. „Van bodemkunde en bemesting tot economie en sociologie. Het was niet diepgaand, maar wel van alles wat. En die leraren hé, daar zaten illustere figuren tussen”, herinnert hij zich. „Daar zullen we weer veel herinneringen over op kunnen halen, op 18 juni 2022. En veel voorpret over hebben.”